Αίγλη Σπυριδάκι

Αίγλη Σπυριδάκι

Γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή ‘Θεμέλιο’ στην Αθήνα και πήρε το μεταπτυχιακό της στη Σκηνοθεσία Θεάτρου με Ειδίκευση στην Όπερα και το Μιούζικαλ στο East15 του Πανεπιστημίου του Essex στην Αγγλία .

Έχει συνεργαστεί με τον Εύη Γαβριηλίδη ως βοηθός σκηνοθέτης στο Θ.Ο.Κ(Νοέμβριος 2008) και στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κούν στην Αθήνα (Ιανουάριος 2009).

Από το 2003 έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις μεταξύ των οποίων στο Πανεπιστήμιο Κύπρου , τις παραστάσεις της Θεατρικής Ομάδας Ιστός( 2003 μέχρι σήμερα) ,του Artes Opera and Musical Studio( 2010 μέχρι σήμερα)και στην παιδική σκηνή του ΘΟΚ(Σεπτέμβριος 2014). Έχει σκηνοθετήσει επίσης τα Μιούζικαλ για νεαρούς θεατές «Γουρουνιάσματα»( Δεκέμβριος 2012), «Γουρουνιάσματα 2: Περιπέτεια στο Δάσος»(Δεκέμβριος 2013) (Βραβείο Θεάτρου Κύπρου, Καλύτερης Παιδικής/ νεανικής παράστασης ),«Γουρουνιάσματα 3: Το μεγάλο των ζώων σχολείο»( Δεκέμβριος 2014) , «Αμάντα ,the musical»(Δεκέμβριος 2015)»Άμπρα Καλτσάμπρα» (2016) και την όπερα

« Cavalleria Rusticana» (Απρίλιος 2015)σε παραγωγή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου.

Έχει σκηνοθετήσει παραστάσεις χορού και συναυλίες με αποσπάσματα από όπερες και μιούζικαλ

 

Διδάσκει Ερμηνευτική Τραγουδιού και Σκηνική Παρουσία στη Μουσική Ακαδημία ARTE .