Αντρέας Μουστούκης

moustoukis
 Ο Ανδρέας Μουστούκης γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1971. Σπούδασε στο  Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης (1994-2001) υπό τον Καθηγητή Boris Tishchenko – από τους αγαπημένους μαθητές του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, ο οποίος αργότερα τον αντικατέστησε στη θέση του καθηγητή σύνθεσης.

Έργα του Μουστούκη έχουν εκτελεσθεί και ηχογραφηθεί από την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Αγίας Πετρούπολης, την Ορχήστρα Νέων του Θεάτρου Μαρίνσκι, την Κρατική Όπερα του Novosibirsk, την ορχήστρα Moscow Virtuosi, τους Musicaeterna Ensemble ,Academy of st.Martin's in the fields ,Pharos Soloists,Klutzer Quartet, καθώς και την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Έχει εργαστεί με Αρχιμουσικούς οπως Ο Θ.Κουρεντζής, S.Faas, Sir N.Mariner και με σολίστες οπως ο A.Lundin (Βιολι), Μ.Τιριμο (Πιανο),Υ.Bashmet (Βιολα), W.Schroeder (Βιολι) ,Μ.Νικολάου (Κρουστα) και με Διευθυντές Όπερας οπως ο K.Sirebrinikov.

Έγραψε έργα για μουσική δωματίου, όπως κουιντέτο για πιάνο, τρίο εγχόρδων, δύο τρίο για πιάνο, κουαρτέτο, οκτέτο καθώς και κομμάτια για σόλο όργανα. Επίσης μεγάλης κλίμακας έργα, μεταξύ άλλων, κοντσέρτα για βιολί, πιάνο και βιολοντσέλο, συμφωνίες και δύο όπερες, τη Σωφρονιστική Φυλακή και τη Deae ex Machina για ορχήστρα και 4 ελικόπτερα, η οποία συντέθηκε επί παραγγελία για το Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής "Territoria" στη Μόσχα, το 2008.

Από το 2003, ο Ανδρέας Μουστούκης εργάζεται ως Καθηγητής Σύνθεσης στην Ακαδημία Μουσικής ARTE

 

Έργα του Συνθέτη σε μορφή pdf.

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας: